Εργασίες στο μάθημα της Πληροφορικής Σχ. Έτος 2023-24

Εργασίες με θέμα τη Γιορτή της Γυναίκας

 

 

 

 

 

 

Εργασίες Πληροφορικής Σχ. Έτους 2017-18

 

Το 2ο και το 3ο Βραβείο κέρδισαν φέτος οι μαθητές του Γυμνασίου Περάματος στο Διαγωνισμό "Τα Πολυμέσα .. Για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της Έκθεσης Μαθητικής Δημιουργίας Έργων Πληροφορικής Χανίων Ρεθύμνου. 

Συγκεκριμένα το 2ο Βραβείο κέρδισε το πόστερ για τη Σωστή Χρήση του Διαδικτύου και της Νέας Τεχνολογίας που έφτιαξε η καθηγήτρια Πληροφορικής Λαγουδάκη Μαρία με τους μαθητές του Α3 τμήματος.

 

Το 3ο βραβείο κέρδισε η μαθήτρια του Γ2 Κουτσουρούμπη Ειρήνη με την εργασία της με τίτλο "Οι Μυκηναίοι και το Ίντερνετ" και καθηγήτρια την κ. Λαγουδάκη Μαρία.

 

 Οι μαθητές του Γυμνασίου Περάματος συμμετείχαν και φέτος στην Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας Έργων Πληροφορικής με πάρα πολλά έργα με αποτέλεσμα να  βρίσκονται σταθερά στη 2η θέση με συνολικά 286 έργα μετά το 2ο Γυμνάσιο Χανίων με συνολικό αριθμό έργων 322.

 

 

 

Αν θέλετε να δείτε όλα τα έργα των  μαθητών μας κάντε κλικ στο σύνδεσμο 

https://festman.schoolab.gr/project/index

και γράψτε στην αναζήτηση ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. !!

 

 

 

 

 

Έρευνα με Ερωτηματολόγια Τάξη Β' Σχ. Έτος 2014-15

Στα πλαίσια του μαθήματος πληροφορικής της Β΄Τάξης οι μαθητές κάθε τμήματος "Έγιναν μικροί Ερευνητές".  Διεξήγαγαν μια έρευνα  με ερωτηματολόγιο για να διερευνήσουν τις συνήθειες, θέσεις, ή στάσεις των συμμαθητών τους σχετικά με κάποιο ζήτημα της επιλογής τους.

Το θέμα προέκυψε έπειτα από συζήτηση στην τάξη και επιλογή από τα 5 προταθέντα με ψηφοφορία.

Στη συνέχεια οι  μαθητές κατέγραψαν σε χαρτί τις ερωτήσεις που ήθελαν να συμπεριλάβουν στο ερωτηματολόγιο τους. Τις ερωτήσεις μαζί με τις πιθανές απαντήσεις καταχώρισαν σε μια φόρμα (έγγραφα Google). Το ψηφιακό ερωτηματολόγιο αναρτήθηκε στη σελίδα της  ηλεκτρονικής μας τάξης και κλήθηκαν όλοι οι μαθητές της Β΄Τάξης να το απαντήσουν.

Στη συνέχεια οι μαθητές συζήτησαν τα γραφήματα των αποτελεσμάτων και έδωσαν τις ερμηνείες τους .

Τέλος παρουσίασαν τη δουλειά τους και τα συμπεράσματα που έβγαλαν χρησιμοποιώντας πάλι το λογισμικό παρουσιάσεων από την  πλατφόρμα των εγγράφων Google. 

 

Δείτε τις έρευνές  τους:

 

 

 

 

 



 

Υποκατηγορίες

Tuesday the 19th. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - Διαχείριση Ιστοτόπου: Λαγουδάκη Μαρία ΠΕ19