0λοκλήρωση Θεματικής Εβδομάδας 2018

 

 

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πραγματοποίηση της Θεματικής Εβδομάδας 2018 στο Γυμνάσιο Περάματος Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικά σεμινάρια οργανωμένα από το Κέντρο Πρόληψης Ρεθύμνου και το «Χαμόγελο του Παιδιού», να παρακολουθήσουν διαλέξεις για: «την παχυσαρκία και την υγεία των παιδιών», «Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής», «Το κάπνισμα και οι συνέπειες του στη ζωή των εφήβων» στη αίθουσα διαλέξεων στο ΣΤΕΚΙ Περάματος και να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις και άλλες δραστηριότητες που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Περάματος.

 

 

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά και σχετίζονται με το περιεχόμενο της θεματικής εβδομάδας και μικρή δεξίωση για τα παιδιά μας, με παραδοσιακή μουσική και μαντινάδες ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό, τον ρατσισμό και τις βλαπτικές συνέπειες της κατάχρησης του διαδικτύου.

Μπορείτε να δείτε ενδεικτικά στο παρακάτω φυλλάδιο πως ήταν κατανεμημένες οι δράσεις στο σχολικό ωράριο της Θεματικής Εβδομάδας:

 

 

 

Ο Σύλλογος Καθηγητών/τριών,  η Υποδιευθύντρια και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Περάματος ευχαριστούν θερμά για τη συμβολή τους στο εγχείρημα του Γυμνασίου Περάματος και την εθελοντική τους προσφορά:

 

- Το Κέντρο Πρόληψης Ρεθύμνου

 

- Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την εκπρόσωπο του κα Τσίλη Μάνια

 

 

- Τον Διευθυντή του κέντρου Υγείας Περάματος Μυλοποτάμου Ιατρό κ. Παπαδάκη Ν.

 

- Τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος Μυλοποτάμου  (Αστυνόμο Β΄)  κ. Καταπόδη Θεοφάνη

 

 

- Την Ιατρό Ωτορινολαρυγγολόγο Κα Αννα Ελευθεριάδου-Γκίκα του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου .  

 

 

Μπορείτε στο παρακάτω βίντεο να δείτε μια σύντομη παρουσίαση της Θεματικής Εβδομάδας 2018:

 

 

 

  

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

 

 

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης», μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2018-2019  σύμφωνα με την υπ. αρ. πρωτ. 10645/ΓΔ4/23-01-2018 (ΦΕΚ 120,Β’) Υπουργική Απόφαση

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ E-EGGRAFES

 

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 14η Μαΐου και ώρα 10:00 έως την 31η Μαΐου 2018 και ώρα 14:00. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους. Επισημαίνεται ότι α) αναφορικά με τα Γ/σια, Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών οι οποίοι φοιτούν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18 και β) αναφορικά με τις ΣΜΕΑΕ Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών που τώρα φοιτούν στη Γ’ τάξη Ειδικού Γυμνασίου ή Δ’ τάξη Γυμνασίου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου και επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ. Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης υποβάλλουν και οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών που φοιτούν στη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου , στην Α΄ Λυκείου και στη Β΄ Λυκείου σε Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18.

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis).Στην περίπτωση ανήλικου/ης μαθητή/τριας ή ενήλικου προστατευόμενου μέλους το οποίο δε διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά το νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο. Επίσης, στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/αιτούσες κηδεμόνες ή ενήλικοι/ες μαθητές/τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον Δ/ντή / Δ/ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου ο/ η τελευταίος/α να καταχωρίσει τα παραπάνω στοιχεία στο ΠΣ Myschool στα πεδία :Όνομα κηδεμόνα – Επώνυμο κηδεμόνα της Καρτέλας Οικογενειακά Στοιχεία, όπως εμφανίζονται στο ΓΓΠΣ (taxis).

Οι αιτούντες/αιτούσες κατά την είσοδό τους στην εφαρμογή e-εγγραφές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τάξεις, τα μαθήματα επιλογής, την ομάδα προσανατολισμού των ΓΕ.Λ., τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. στις οποίες δικαιούνται να εγγραφούν

Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εγγραφής – Δήλωσης προτίμησης καταχωρίζονται στοιχεία όπως:

 1. Το e-mail του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/ης μαθητή/τριας

 2. Τα ατομικά στοιχεία του κηδεμόνα

3. Η τάξη την οποία ολοκλήρωσαν οι μαθητές/τριες και τους δίνει τη δυνατότητα να εγγραφούν στο ΓΕ.Λ.- ΕΠΑ.Λ., το σχολείο προέλευσης και το τελευταίο έτος φοίτησης

4. α. Η επιλογή για εγγραφή στην Α΄ Τάξη, Β’ Τάξη, Γ’ Τάξη ημερήσιων και εσπερινών ΓΕ.Λ. και Δ’ εσπερινών ΓΕΛ.

     β. Η επιλογή για εγγραφή στην Α’ Τάξη ή στον τομέα της Β’ Τάξης ή στην ειδικότητα της Γ’ Τάξης

         ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ. ή της Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

5. Η επιλογή έως τριών (3) ΕΠΑ.Λ.

6. Τα ατομικά στοιχεία του/της μαθητή/τριας

7. Ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/τριας (ο οποίος αναγράφεται στον έλεγχο προόδου, στο Ατομικό Δελτίο μαθητή κλπ)

 

 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ [Περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ] ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

0ι Αναμνήσεις μας από την Εκδρομή στη Ρόδο 2018

 

Πολυήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή της Γ' τάξης Γυμνασίου Περάματος Σχολικού Έτους 2017-18 στην πανέμορφη και ανοιξιάτικη Ρόδο - το νησί των Ιπποτών!!!

 

 

2o και 3ο Βραβείο στο Διαγωνισμό για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

 

Το 2ο και το 3ο Βραβείο κέρδισαν φέτος οι μαθητές του Γυμνασίου Περάματος στο Διαγωνισμό "Τα Πολυμέσα .. Για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της Έκθεσης Μαθητικής Δημιουργίας Έργων Πληροφορικής Χανίων Ρεθύμνου. 

Συγκεκριμένα το 2ο Βραβείο κέρδισε το πόστερ για τη Σωστή Χρήση του Διαδικτύου και της Νέας Τεχνολογίας που έφτιαξε η καθηγήτρια Πληροφορικής Λαγουδάκη Μαρία με τους μαθητές του Α3 τμήματος.

 

Το 3ο βραβείο κέρδισε η μαθήτρια του Γ2 Κουτσουρούμπη Ειρήνη με την εργασία της με τίτλο "Οι Μυκηναίοι και το Ίντερνετ" και καθηγήτρια την κ. Λαγουδάκη Μαρία.

 

 Οι μαθητές του Γυμνασίου Περάματος συμμετείχαν και φέτος στην Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας Έργων Πληροφορικής με πάρα πολλά έργα με αποτέλεσμα να  βρίσκονται σταθερά στη 2η θέση με συνολικά 286 έργα μετά το 2ο Γυμνάσιο Χανίων με συνολικό αριθμό έργων 322.

 

 

 

Αν θέλετε να δείτε όλα τα έργα των  μαθητών μας κάντε κλικ στο σύνδεσμο 

https://festman.schoolab.gr/project/index

και γράψτε στην αναζήτηση ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. !!

 

 

 

 

 

Saturday the 26th. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - Διαχείριση Ιστοτόπου: Λαγουδάκη Μαρία ΠΕ19