Ευχαριστήριο - Επίσκεψη στο ΚΠΕ Ανωγείων

 

        Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Περάματος  ευχαριστούν ιδιαίτερα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Ανωγείων για τη ζεστή φιλοξενία του και το  πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που παρείχε στους μαθητές του  Α1 Γυμνασίου Περάματος με θέμα:

«Είμαστε … ό,τι τρώμε: διατροφικές συνήθειες και Περιβάλλον»

 

το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Ανώγεια στις  15 Φεβρουαρίου 2018.

 

 

 

 

  

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

 

      Σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 10645/ΓΔ4/22-1-2018 (Β΄ 120) Υπουργική Απόφαση καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες και από το τρέχον διδακτικό έτος επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τριας, εφόσον το σύνολο των απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114 ωριαίες απουσίες). Εάν τις υπερβαίνει, η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής και ο/η μαθητής/τρια είναι υποχρεωμένος/η να επαναλάβει τη φοίτησή του/της στην ίδια τάξη (Άρθρο 28).Στο άρθρο 29 επισημαίνεται  ότι για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών/τριών ευθύνονται εξ ολοκλήρου οι κηδεμόνες τους. Ο κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας που απουσίασε από το σχολείο οφείλει να γνωστοποιεί στο σχολείο τους λόγους της απουσίας άμεσα είτε τηλεφωνικά ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.  Η γνωστοποίηση του λόγου των απουσιών συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά μόνο στην περίπτωση που προβλέπεται ο μη υπολογισμός τους κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων φοίτησης, σύμφωνα με το άρθρο 24 στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι αν κάποιο παιδί χρειαστεί για πολύ σοβαρούς λόγους υγείας να νοσηλευτεί σε κάποιο νοσοκομείο και να λείψει από το σχολείο για κάποιο διάστημα μπορεί ο κηδεμόνας του με αίτησή του προς το σχολείο να ζητήσει να μην υπολογιστούν μέχρι και 20 ημερών απουσίες προσκομίζοντας βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος υπογεγραμμένη από το Διευθυντή της κλινικής-νοσοκομείου.

Συμπερασματικά, από τώρα και στο εξής, αν απουσιάζει το παιδί σας από το σχολείο θα πρέπει αμέσως να ενημερώνετε τηλεφωνικά στο 2834022235 ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@gym-peram.reth.sch.gr τους λόγους της απουσίας του. Είναι υποχρεωτικό επίσης να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση κηδεμονίας που σας επισυνάπτουμε με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας που απαιτούνται και να μας την παραδώσετε το αργότερο την ημερομηνία παράδοσης της βαθμολογίας του 1ου τετραμήνου. Για λόγους ασφαλείας δεν θα γίνονται δεκτά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που γίνονται από άλλη διεύθυνση πέραν αυτών που θα δηλώσετε στην υπεύθυνη δήλωση ούτε και μηνύματα ή τηλεφωνικές κλήσεις από άλλα τηλέφωνα.

Τέλος σας παρακαλούμε πολύ όταν βλέπετε   στο τηλέφωνό σας αναπάντητη κλήση από το νούμερο του σχολείου μας   2834022235 να επικοινωνείτε μαζί μας το συντομότερο !!

Πέραμα  31-01-2018

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Καθηγητών

Του Γυμνασίου Περάματος

 

 

Παράρτημα 1

Δήλωση  Κηδεμονίας

 

 

 


 

Επίσκεψη στο ΚΗΦΗ - Ευχαριστήριο

 

Μαθητές της Α τάξης του Γυμνασίου Περάματος επισκέφτηκαν το ΚΗΦΗ Περάματος. Οι ηλικιωμένοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και οι μαθητές έθεσαν τις απορίες τους για το Πέραμα του χθες, τη χρήση του νερού, τις τοπικές ονομασίες και τον τρόπο ζωής. 

 

Ευχαριστούμε τους ηλικιωμένους, τη κ. Μαθιουδάκη Εμμανουέλα και όλο το προσωπικό του ΚΗΦΗ για τις πολύτιμες αφηγήσεις και τη φιλοξενία.

  

 

 


 

Thursday the 22nd. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - Διαχείριση Ιστοτόπου: Λαγουδάκη Μαρία ΠΕ19