Εκδήλωση για τη Γιορτή της Γυναίκας 8-3-2024

 

Οι μαθητές και οι  μαθήτριες του Γυμνασίου Περάματος με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών:
Δερμιτζάκη Νεκταρίας
Καλλία Σωτηρίας και
Λαγουδάκη Μαρίας
και την υποστήριξη της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Περάματος αλλά και του Συλλόγου Καθηγητών συμμετείχαν στην εκδήλωση του Δήμου Μυλοποτάμου που ήταν αφιερωμένη στη Γιορτή της Γυναίκας όπως βλέπετε στην παρακάτω αφίσα:

Φτιάχνοντας κολάζ:

 

Αλλά και πόστερ με έργα ζωγραφικής:

 

 

 Επίσης οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου Περάματος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κέντρου Κοινότητας Περάματος και δημιούργησαν εργασίες – παρουσιάσεις στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής με τίτλο: "Μια Γυναίκα που Θαυμάζω". Τρεις από αυτές τις εργασίες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τις μαθήτριες που τις έφτιαξαν. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις εργασίες που παρουσιάστηκαν.

 

 

Χρόνια Πολλά!! Καλή Χρονιά !!

 

 

 

 

 

Καλωσορίζουμε το 2024 !!

Ας είναι τυχερό κι ευτυχισμένο, γεμάτο υγεία, χαρά κι αισιοδοξία !!

 

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2023

 

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1992, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δίνοντάς μας την ευκαιρία κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει την υποχρέωση διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, βασιζόμενοι στις αρχές της ενταξιακής

εκπαίδευσης, του σεβασμού και της αποδοχής. Έτσι με αφορμή αυτήν τη μέρα, την Τετάρτη 06/12/2023 οι μαθητές και οι μαθήτριές του σχολείου μας συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων ενσυναίσθησης. Τα παιδιά παρακολούθησαν, «βίωσαν», προβληματίστηκαν, συζήτησαν και δημιούργησαν. Σκοπός να καλλιεργήσουν το αίσθημα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης κι ως αυριανοί πολίτες, να σχεδιάζουν ένα μέλλον στο οποίο θα χωράμε όλοι!

Επιπλέον, μαθητές και μαθήτριες από το τμήμα ένταξης του σχολείου μας προετοίμασαν και συνέταξαν ερωτήσεις, τις οποίες απηύθυναν στον διακεκριμένο αθλητή Γιακουμάκη Μάνο, ο οποίος με χαρά παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη”.

 

 

 

 

 

 

 

 

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

 

Η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 προγραμματισμένη να εορταστεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 έλαβε χώρα στη σχολική μας μονάδα - με απόφαση Συλλόγου - στις 10 Νοεμβρίου 2023 λόγω μη έγκαιρης τοποθέτησης εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής στη σχολική μας μονάδα.

Κοινό σύνθημα «Η ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ».

Διεξήχθησαν αγώνες ποδοσφαιρικοί,  καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης (Α, Β και Γ Γυμνασίου)  και αθλοπαιδιές ( Α ,Β και Γ Γυμνασίου) έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μαθητών. Οι ομάδες ανανεώνονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των μαθητών/τριών σε όλα τα αθλήματα.

Οι μαθητές /τριες που δεν θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στα παραπάνω αθλήματα πραγματοποίησαν  διαδρομή συνολικής απόστασης 2.023 μέτρων από το Γυμνάσιο έως το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.

Δείτε αποσπάσματα των δράσεών μας:

 

 

 

 

 

Περισσότερα: 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Tuesday the 19th. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - Διαχείριση Ιστοτόπου: Λαγουδάκη Μαρία ΠΕ19