ΣΧ. ΕΤΟΣ 2022-23

 

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε ένα συνοπτικό βίντεο με τις δράσεις που έγιναν στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2022-23.

 

 

Πώς σας φάνηκε το παραπάνω βίντεο;

Σας άρεσαν οι δράσεις μας;

Θέλετε να μας πείτε τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας;

Συμπληρώστε αν θέλετε την παρακάτω φόρμα-ερωτηματολόγιο για να μας καταθέσετε τη γνώμη σας αλλά και τις απόψεις, τις συμβουλές και τις ιδέες σας.

Θα χαρούμε πολύ να τις μάθουμε γιατί για μας ...

Η γνώμη σας μετράει...!!!

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2022-23 

 

 

Μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της…

Μια χρονιά που είχε –όπως όλες άλλωστε- τα «γυρίσματά» της ...

τις δυσάρεστες και τις όμορφες στιγμές της.

 

Μια από τις μέρες που θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη είναι η εκδήλωση μας που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου στο «Στέκι» Περάματος. Αποφασίσαμε να κάνουμε μια εκδήλωση για τα «γυρίσματα» του έρωτα, βασισμένη σε ένα ποίημα σταθμό για την κρητική λογοτεχνία, τον Ερωτόκριτο, του Βιτσέντζου Κορνάρου.  

 

 

Στο πρώτο μέρος οι μαθητές παρουσίασαν ένα μουσικο-θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Του κύκλου τα γυρίσματα» με αποσπάσματα από τον Ερωτόκριτο και η χορωδία τραγούδησε τραγούδια σχετικά με το θέμα του έρωτα. Στη συνέχεια, έγινε η απονομή των βραβείων στους μαθητές και τις μαθήτριες για τα αθλήματα στα οποία συμμετείχαν και δόθηκαν στους μαθητές της γ΄γυμνασίου αναμνηστικά ενθύμια. Τέλος, παρακολουθήσαμε ένα video με τις δράσεις και τις εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά και συγκινηθήκαμε πολύ!

 

 

 

 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης,  οι μαθήτριες της ομάδας νοηματικής του σχολείου μας  παρουσίασαν το τραγούδι «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου» σε μια απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

 

 

 Ακολούθησε το μουσικο-θεατρικό δρώμενο «Έρις και Τούλα», ο Ερωτόκριτος αλλιώς… , μια σύγχρονη εκδοχή του ποιητικού έργου. Η βραδιά έκλεισε με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα των  Ανδρεδάκης Κ., Κλάδος Α., Λαγουδάκης Α., ενώ μαθητές του σχολείου, μέλη του ομίλου «Βρακοφόρων»,  χόρεψαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.  

 

 

 

 

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη τους στη διεξαγωγή της εκδήλωσης το Δήμο Περάματος Μυλοποτάμου και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

 

 

  

 

  

 

     ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ

 

 

 

 

 

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2022

 

 

 

Κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για να διαβάσετε το βιβλίο που φτιάξαμε για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία όπως γιορτάστηκε φέτος στο σχολείο μας.

 

 

 

 

 

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CONNECT: Μηχανική Μάθηση και Αναγνώριση Εικόνας στην Υπηρεσία του Περιβάλλοντος

 
Συντάχθηκε απο τον/την Μαρία Λαγουδάκη ΠΕ86

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστήριο

 
Συντάχθηκε απο τον/την Μαρία Λαγουδάκη ΠΕ86

 

 

 

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

 
Συντάχθηκε απο τον/την Μαρία Λαγουδάκη ΠΕ86

 

 

 

 

 

 

  

 

Αφιέρωμα στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη 28/2/2023

 
Συντάχθηκε απο τον/την Μαρία Λαγουδάκη ΠΕ86

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

 

 

 

Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε την Πέμπτη 24 Απριλίου 2023 στο Γυμνάσιο Περάματος τους εκπροσώπους του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό, κυρία Κλάδου Ειρήνη και κύριο Μελισσινό Παύλο. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Με τα μάτια του άλλου» που υλοποιείται τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας με υπεύθυνες καθηγήτριες τις: Παπαδουράκη Αγγελική, Συντυχάκη Άννα και Χρυσικού Λουκία.

 

 

 

  

Οι μαθητές του προγράμματος παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Πώς να εκπαιδεύσεις έναν αντιήρωα- How to train an antihero». Μια παραγωγή του συλλόγου γονέων ατόμων με αυτισμό, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπλέτα. Με αφορμή την προβολή της ταινίας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους του συλλόγου για ζητήματα που αφορούν στα παιδιά με αναπηρίες, τις ικανότητες και την ψυχική τους δύναμη και να αντιληφθούν τη «θεραπευτική» λειτουργία της τέχνης.

 

 

Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και κλήθηκαν να σχεδιάσουν  παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στο σχολείο για την καλύτερη ένταξη μαθητών με αναπηρίες και τη διαμόρφωση ενός συμπεριληπτικού σχολείου. Τέλος, οι μαθητές, μέσω της τέχνης εξέφρασαν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, έγραψαν στίχους συμπληρώνοντας φράσεις που τους δόθηκαν, ζωγράφισαν το καράβι που πλέει στη θάλασσα με οδηγό τις ανθρώπινες αξίες και σχεδίασαν την «Πολύχρωμη πόλη» που χωράει όλο τον κόσμο.

 

 

 

Σας ευχαριστούμε θερμά κυρία Ειρήνη και κύριε Παύλο που μας επισκεφτήκατε

και ελπίζουμε να περάσατε όμορφα όπως κ εμείς! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuesday the 19th. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - Διαχείριση Ιστοτόπου: Λαγουδάκη Μαρία ΠΕ19