Η ιστορία του σχολείου μας

Εκτύπωση

 

    Σας  χαιρετάμε  από την όμορφη Κρήτη. Το σχολείο μας βρίσκεται στο Πέραμα,  την πρωτεύουσα του Δήμου Μυλοποτάμου στο Νομό Ρεθύμνου.

   Εγκαινιάστηκε το 1964 αλλά οι προσπάθειες ίδρυσής του ξεκίνησαν από το 1960. Τότε δημιουργήθηκε μια επιτροπή η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, αποτελούνταν από τους: Μαρούλη Κ., Δασκαλάκη Εμμ., Πολυμίλη Χρ., Μαυρομάτη Ι., και πολλούς άλλους. Στόχος της ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά οικοπέδου με σκοπό να ξεκινήσουν την οικοδόμηση του σχολείου. Οι προσπάθειές τους αποδείχθηκαν αποτελεσματικές διότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, είχαν την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Έτσι, συγκεντρώνοντας χρήματα και λάδι κατάφεραν να αγοράσουν το οικόπεδο και να ξεκινήσουν το 1962 την οικοδόμηση του κτηρίου. Στη συνέχεια την προσπάθειά τους συνέδραμε και το κράτος.  Έτσι το έργο κατάφερε να ολοκληρωθεί δύο χρόνια αργότερα. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου τον οποίο κάλεσε η τοπική αυτοδιοίκηση με πρόεδρο τον Εμμ. Δασκαλάκη. Πρώτος Διευθυντής του Γυμνασίου Περάματος ήταν ο Σ.Αντζολετάκης.

    Το 1976 με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Γ. Ράλλη το εξατάξιο Γυμνάσιο Περάματος χωρίζεται σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Τα δύο σχολεία αρχικά συστεγάζονται. Μετά από μερικά χρόνια στην αυλή του σχολείου οικοδομούνται δύο νέα κτήρια που θα στεγάσουν το Γυμνάσιο ενώ το Λύκειο παραμένει στο αρχικό κτήριο.

    Σήμερα το σχολείο μας αποτελείται από 12 τμήματα (4 στην Α' τάξη, 3 στη Β' και 5 στη Γ' τάξη ) και απαριθμεί περίπου 275 μαθητές. 

 

 



 

Tuesday the 19th. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - Διαχείριση Ιστοτόπου: Λαγουδάκη Μαρία ΠΕ19