ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2022-23

Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

Μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της…

Μια χρονιά που είχε –όπως όλες άλλωστε- τα «γυρίσματά» της ...

τις δυσάρεστες και τις όμορφες στιγμές της.

 

Μια από τις μέρες που θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη είναι η εκδήλωση μας που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου στο «Στέκι» Περάματος. Αποφασίσαμε να κάνουμε μια εκδήλωση για τα «γυρίσματα» του έρωτα, βασισμένη σε ένα ποίημα σταθμό για την κρητική λογοτεχνία, τον Ερωτόκριτο, του Βιτσέντζου Κορνάρου.  

 

 

Στο πρώτο μέρος οι μαθητές παρουσίασαν ένα μουσικο-θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Του κύκλου τα γυρίσματα» με αποσπάσματα από τον Ερωτόκριτο και η χορωδία τραγούδησε τραγούδια σχετικά με το θέμα του έρωτα. Στη συνέχεια, έγινε η απονομή των βραβείων στους μαθητές και τις μαθήτριες για τα αθλήματα στα οποία συμμετείχαν και δόθηκαν στους μαθητές της γ΄γυμνασίου αναμνηστικά ενθύμια. Τέλος, παρακολουθήσαμε ένα video με τις δράσεις και τις εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά και συγκινηθήκαμε πολύ!

 

 

 

 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης,  οι μαθήτριες της ομάδας νοηματικής του σχολείου μας  παρουσίασαν το τραγούδι «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου» σε μια απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

 

 

 Ακολούθησε το μουσικο-θεατρικό δρώμενο «Έρις και Τούλα», ο Ερωτόκριτος αλλιώς… , μια σύγχρονη εκδοχή του ποιητικού έργου. Η βραδιά έκλεισε με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα των  Ανδρεδάκης Κ., Κλάδος Α., Λαγουδάκης Α., ενώ μαθητές του σχολείου, μέλη του ομίλου «Βρακοφόρων»,  χόρεψαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.  

 

 

 

 

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη τους στη διεξαγωγή της εκδήλωσης το Δήμο Περάματος Μυλοποτάμου και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

 

 

 

 

 

 

Wednesday the 6th. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - Διαχείριση Ιστοτόπου: Λαγουδάκη Μαρία ΠΕ19